Рада відновила проведення конкурсів на посади держслужби

Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкт №4531 про відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби, які були припинені через пов'язаний з COVID-19 карантин.

Про це йдеться на сайті парламенту.

За відповідний документ проголосували 289 народних депутатів.

Так, конкурси на посади, які обіймають люди, які працюють за контрактом на час карантину, мають оголосити протягом шести місяців із дня набуття чинності законом.

У разі відсутності переможця конкурсу, суб'єкт призначення приймає рішення про проведення повторного конкурсу протягом 10 календарних днів з дня опублікування результатів конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби.

Контракти, укладені на час карантину, діятимуть до призначення переможців конкурсів, але не більше дев’яти місяців із дня набуття законом чинності.

Законопроєкт також пропонує встановити, що спеціальна перевірка відповідно до закону про запобігання корупції не проводиться щодо осіб, які призначаються на посади держслужби або в органи місцевого самоврядування не пізніше наступного робочого дня після припинення дії контракту про проходження ними держслужби на період дії карантину, встановленого Кабміном, за умови, що стосовно таких осіб вже проводилася спеціальна перевірка під час підписання відповідного контракту.

Згідно зі змінами, у разі, якщо посада міністра є вакантною понад 60 днів, одна і та ж особа, яке займає посаду першого заступника міністра або заступника міністра не може виконувати обов'язки міністра понад 30 днів.

Зміни також передбачають, що одна і та ж кандидатура на посаду члена Кабінету міністрів не може бути подана більше трьох разів протягом року, а також тричі поспіль протягом поточного скликання Верховної ради.