РНБО введе санкції проти всіх причетних до проведення російських виборів на окупованих територіях

Україна запровадить повний пакет санкцій щодо людей, які будуть причетними до проведення виборів до Державної Думи Росії на окупованих територіях Криму та Донбасу.

Про це розповів секретар РНБО під час брифінгу.

«РФ не має права проводити вибори на цих територіях. Тому всі учасники цього процесу, які беруть участь, члени виборчих комісій, агітатори, кандидати, всі спостерігачі, які є офіційними особами на цих виборах, будуть під санкціями нашої країни», — сказав Данілов.

Він розповів, що в РНБО вже опрацювали перший перелік причетних до російських виборів на окупованих територіях. Щодо них найближчим часом через указ президента введуть повний пакет санкцій.

Данілов попередив, що під обмеження можуть потрапити й громадяни будь-якої іншої країни, які будуть причетними до цих виборів.

Нагадаємо, 17 вересня у Росії стартували вибори до Держдуми. Основним днем ​​голосування вважається 19 вересня, а 17 і 18 вересня - додатковими.

Росіяни оберуть 450 депутатів Держдуми. З них 225 депутатів обираються по одномандатних виборчих округах (один округ - один депутат) і 225 депутатів - від політичних партій, по федеральному виборчому округу (пропорційно числу голосів за списки кандидатів).

У цьому році на парламентський вибори зареєстровано 3812 кандидатів від 14 партій.

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей змушують брати участь у виборах в Держдуму РФ. Людям в разі неявки на вибори загрожують штрафами і звільненнями.