Росія оголосила персоною нон ґрата співробітника посольства України

Росія вирішила оголосити персоною нон ґрата та вислати зі своєї території співробітника посольства України в Москві.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ РФ.

Там кажуть, до такого вдалися, бо Україна 19 квітня оголосила персоною нон ґрата старшого дипломата посольства Росії в Києві Євгена Чернікова. 

Тепер українському дипломату пропонують покинути території РФ до 30 квітня. Відповідну вербальну ноту нібито вже направили послу України в Москві.

«Українська сторона попереджена, що в разі продовження ворожих дій проти співробітників російських дипломатичних і консульських представництв в Україні на основі взаємності будуть робитися додаткові заходи щодо персоналу українського посольства, генеральних консульств і консульств в Росії», — йдеться у заяві.

Водночас речник МЗС України Олег Ніколенко назвав дії РФ черговою провокацією проти співробітників українських дипломатичних установ в Росії. У міністерстві зазначають, що відповідь на неї «не забариться» і найближчим часом МЗС оголосить за принципом взаємності про висилання російського дипломата з території України.

«Оголошення дипломата посольства України в Москві "persona non grata" позбавлене логіки, не має жодних причин. Таке рішення лише підтверджує обраний РФ курс на подальше загострення з Україною», — зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, Україна вислала старшого дипломата, одного з радників посольства Росії в Києві Євгена Чернікова у відповідь на провокацію РФ та затримання українського консула в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка.