Росії мир на Донбасі не потрібен - Кравчук

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук переконаний, що Росія не готова припинити вогонь та встановити мир на Донбасі.

Про це він заявив в етері програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Ні Росія, ні її сателіти (ОРДЛО, - ред.) не готові до того, щоб припинити вогонь, і не готові до миру на Донбасі. Їм мир на Донбасі не потрібен", - сказав Кравчук.

Він, зокрема, нагадав, що на минулому засіданні Тристоронньої контактної групи запропонував звернутися від імені ТКГ "до сторін припинити вогонь, відновити тишу і відновити роботу, яка була почати в липні 2020 року". Як зазначалося, його пропозицію підтримали спецпредставниця глави ОБСЄ Гайді Ґрау і координатор підгрупи з безпеки та керівник СММ ОБСЄ Халіт Чевік. Російська делегація відмовилася підтримувати таке звернення.

Кравчук вважає, що Росія "зовсім не готова, щоб сприймати Україну як незалежну державу, вона хоче мати її під собою і знищити її як державу".

Водночас глава української делегації в ТКГ закликав не драматизувати ситуацію, що війна на порозі, але наголосив на важливості зміцнювати оборону і єдність суспільства.