Російські пранкери видали себе за соратників Навального та провели конференцію зі «слугами народу»

Російські пранкери Володимир Кузнєцов («Вован») і Олексій Столяров («Лексус») видали себе за колег Олексія Навального та поспілкувалися з народними депутатами від «Слуги народу» щодо деокупації Криму.

Про це свідчить відеозапис, який оприлюднив один із пранкерів.

Так, Столяров представився керівником штабу Навального Леоніда Волкова, а Кузнєцов — очільником «Фонду боротьби з корупцією» Іваном Ждановим. 

У конференції брали участь: очільник партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, а також депутати парламентської фракції Святослав Юраш, Марія Мезенцева, Олександр Мережко та Вадим Галайчук. Крім того, у розмові брав участь Мустафа Джемілєв.

Під час конференції пранкери заявили, що нібито команда Навального планує припинити окупацію Криму після приходу до влади, однак хочуть обговорити цей процес з українськими колегами.

«Ми плануємо визнати Крим українським, але ми ще маємо випрацювати спільний план того, як ми будемо його реінтегрувати, коли прийдемо до влади», — сказав один із пранкерів.

Спершу Джемілєв, Корнієнко та Мезенцева активно вели дискусію з росіянами, однак згодом один із пранкерів почав нецензурно висловлюватись та ображати українську сторону. Тоді українські політики й зрозуміли, що щось не так. Проте до кінця розмови участь у конференції брав лише Юраш.

Як відомо, «Вован» та «Лексус» не вперше влаштовують такі гучні розіграші політиків. Так, у липні 2020 року вони видали себе за генерального секретаря ООН Антоніу Гутереша та поговорили по телефону з президентом Польщі Анджеєм Дудою про Зеленського, Росію та коронавірус.

Ще раніше, у 2018 році, вони дзвонили міністру оборони від імені Петра Порошенка і вимагали його відставки. Того ж року вони також телефонували главі МЗС Британії, прикидаючись прем’єром Вірменії.