СБУ пропонує запровадити санкції проти телеканалів NewsOne та «112 Україна»

Служба безпеки України пропонує скликати позачергове засідання Ради національної безпеки та оборони України та запровадити санкції проти юридичних осіб, що здійснюють мовлення під логотипами телеканалів NewsOne та «112 Україна». Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

«…прийняти рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами «112 Україна» і «NewsOne», та ввести їх у дію відповідним Указом Президента України», — йдеться у повідомленні СБУ.

Там також пропонують звернутися до Верховної Ради та Антимонопольного комітету щодо придбання народним депутатом Тарасом Козаком телеканалів NewsOne, «112 Україна» та ZIK. Також Антимонопольному комітету пропонуватимуть здійснити низку заходів щодо «демонополізації» холдингу «Новини», до якого входять телеканали NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

Окрім цього СБУ пропонує Верховній Раді ухвалити закон, яким мають надати Національній раді з питань телебачення та радіомовлення повноваження забирати ліцензію на мовлення у тих телеканалів, які не усунули порушення після винесення попередження регулятором. Ці повноваження, на думку СБУ, регулятор повинен мати без рішень суду.

Нагадаємо, що телеканал NewsOne і російський пропагандистський канал «Росія-24» проведуть телеміст під назвою «Треба поговорити» 12 липня.