«Слуга народу» хоче перейняти досвід компартії Китаю - Арахамія

Президентська партія України «Слуга народу» вважає Китайську народну республіку важливим стратегічним партнером країни і має намір переймати досвід Комуністичної партії Китаю (КПК) в управлінні економікою і побудові держави.  

Про це заявив глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в своєму інтерв'ю китайським ЗМІ, пише «Сіньхуа»

«Голова політради "Слуги народу" підкреслив, що принципи правлячих партій України та Китаю у багатьох речах збігаються, оскільки їхнім девізом є служіння народу. Арахамія високо оцінив той факт, що попри величезну територію Китая КПК представлена в кожному населеному пункті країни – від невеликих сіл до великих міст. Цей досвід неодмінно варто переймати, вважає глава політради "Слуга народу"», – йжеться у повідомленні.

Зазначається, що Арахамія рік тому прочитав російською мовою книгу «Сі Цзіньпін про державне управління», яка «справила на нього сильне враження», тому він вирішив сприяти появі україномовного накладу книги. 

Голова фракції також наголосив, що Україна хотіла б перейняти досвід Китаю в економічному розвитку. Арахамія вважає, що Китай є для України прикладом і стратегічним партнером в модернізації країни.

Крім того, політик привітав керівництво Комуністичної партії Китаю та всіх китайців зі 100-річчям від створення КПК.