«Слуга» Євгеній Шевченко поїхав на зустріч до Лукашенка

Народний депутат від партії «Слуга народу» Євгеній Шевченко приїхав у Мінськ на зустріч до президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє «БЕЛТА».

Зустріч відбулась у Палаці Незалежності в кабінеті Лукашенка.

Як зазначається, білоруський президент розраховує, що його зустріч з Шевченком «стане добрим сигналом і сприятиме розвитку відносин двох країн».

«Приємно з вами зустрітися. Виявляється, є ще в Україні люди, які поважають Білорусь», — сказав Лукашенко.

На що Шевченко відповів, що «не просто поважають, а люблять і цінують».

«Для мене дуже велика честь з вами познайомитися, я давно про це мріяв. Справді, щиро», - підкреслив український нардеп.

Як раніше повідомлялося, 13 квітня Шевченко у Facebook писав, що йому «треба до Мінську загладити зашквари Кравчука (ймовірно, йшлося про очільника української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука, - ред.)».

У партії «Слуга народу» зауважили, що поїздка Шевченка є особистою ініціативою, а влада не делегувала його представляти Україну та вести переговори «з офіційними особами Білорусі», передає LIGA.net.

Очільник партії Олександр Корнієнко вважає, що подібні дії порушують порядок реалізації зовнішньої політики та принцип узгодженості дій усіх гілок влади в міжнародних відносинах та очікує, що фракція вимагатиме від Шевченка пояснень після його повернення.

Нагадаємо, у лютому Євген Шевченко вже бував в Мінську. Він їздив на Всебілоруські народні збори, де виступав Лукашенко.