Спроби багатьох сил зіпсувати відносини України з США не увінчалися успіхом, - Єрмак

Спроби багатьох сил як усередині країни, так і ззовні зіпсувати відносини України зі Сполученими Штатами Америки не увінчалися успіхом, двопартійна підтримка у нас була й залишається.

Про це в інтерв'ю виданню НВ заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, передає пресслужба ОП.

«Наша позиція тут принципова, і весь світ побачив, яка вона, на протязі цих уже майже двох років. Ми категоричні противники втручання у справи будь-якої держави, у тому числі противники втручання у внутрішні справи України», – сказав Єрмак.

Він додав, що за дорученням президента України Володимира Зеленського державні органи зроблять усе від них залежне, щоб ті, хто організовував або брав участь у подібному втручанні, були притягнуті до відповідальності, незалежно від того, які позиції займають.

Єрмак уточнив, що Офіс президента у межах своїх повноважень може координувати державну політику та взаємодію між різними гілками влади.

«Держбюро розслідувань порушило кримінальну справу. Триває слідство, і ми чекаємо на його результати, слідство повинне дати відповіді на дуже багато запитань», – зазначив глава ОП.

За словами Єрмака, він хотів би, щоб співпраця з новою адміністрацією США вийшла на абсолютно новий якісний рівень.

Коментуючи запровадження Сполученими Штатами санкцій щодо народного депутата Олександра Дубінського, глава ОП сказав: «Я знаю, що відбулася зустріч тимчасового повіреного у справах США Крістіни Квін з ядром фракції. Мене радує, що політична зрілість більшості депутатів зростає. Вони не приймають поспішних рішень, вони хочуть розібратися в цьому. Знаю, що була детальна розмова».