Суд відправив під варту ексдепутата Семенченка за підозрою в створенні незаконного збройного формування

Печерський районний суд Києва відправив колишнього народного депутата Семена Семенченка під варту на два місяці без можливості внесення застави. Його разом «позаштатним агентом НАБУ» Євгеном Шевченком підозрюють у створенні незаконної приватної військової компанії (ПВК).

Про це повідомляють «Ґрати».

Прокурор заявив, що протягом двох останніх днів Семенченко нібито переховувався від слідства, тому він може переховуватися і далі. 

Обвинувачення також вважає, що Семенченко має значні зв'язки, тому може знищити докази, впливати на свідків і давати вказівки іншим підозрюваним, в тому числі і потенційним. 

Водночас захист заявив, що доказів незаконної діяльності Семенченка в матеріалах справи немає.

Сам підозрюваний запевняє, що від слідства не переховувався. Він також додав, що не причетний до незаконних дій та попросив його не арештовувати.

«Вважаю, що це справа — провокація російських спецслужб, які ввели в оману СБУ», - сказав Семенченко.

Так, екснардепу інкримінують ч. 2 та ч. 3 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), а також ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією). За це загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, 24 березня Служба безпеки України та Офіс генерального прокурора заявили, що викрили приватну військову компанію (ПВК), діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки.

Організаторами ПВК правоохоронці зазначили ексдепутата Семена Семенченка та «позаштатного агента НАБУ» Євгена Шевченка.