Суд залишив без змін запобіжний захід екснардепу Семенченку

Київський апеляційний суд залишив підозрюваному у створенні незаконної приватної військової компанії колишньому народному депутату (партія "Об’єднання "Самопоміч") Семену Семенченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою впродовж двох місяців без права внесення застави.

Про це повідомив адвокат ексдепутата Владислав Добош у коментарі Укрінформу.

“Попереднє рішення суду залишено без змін”, - сказав Добош.

Як раніше повідомлялося, Печерський районний суд Києва 26 березня обрав для Семенченка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців без права внесення застави.

Йому інкримінують ч. 2 та ч. 3 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), а також ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією). За це загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, 24 березня Служба безпеки України і Офіс генерального прокурора заявили, що викрили приватну військову компанію (ПВК), діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки.

Організаторами ПВК правоохоронці зазначили ексдепутата Семена Семенченка та «позаштатного агента НАБУ» Євгена Шевченка.