ТСК Ради закликатиме уряд звільнити правління Укрзалізниці

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради після перевірки та оцінки стану Укрзалізниці назвала роботу наглядової ради та правління компанії незадовільною та планує звернутися до уряду з вимогою звільнити членів правління УЗ.

Про це повідомила у Facebook голова ТСК та народна депутатка від партії «Слуга народу» Юлія Гришина.

Так, звільнити вимагатимуть нещодавно призначеного виконувача обов'язків глави правління Івана Юрика. Його та членів правління назвали «некомпетентними і такими, що не відповідають займаній посаді».

Крім того, за словами Гришиної, члени комісії вирішили звернутися до Кабміну з вимогою вже зараз, не чекаючи закінчення терміну функціонування чинного складу наглядової ради УЗ, почати пошук нових кадрів.

Також ТСК закликала привести рівень зарплат членів наглядової ради та правління УЗ у відповідність до фінансових показників компанії.

Гришина повідомила, що також депутатам не вдалося налагодити конструктивний діалог і співпрацю з керівництвом Укрзалізниці і Міністерством інфраструктури.

«Обидві людини, які безпосередньо відповідають за роботу Укрзалізниці — міністр інфраструктури Владислав Криклій та в.о. голови правління компанії Іван Юрик — навіть не з’явилися сьогодні на засіданні, направивши своїх підлеглих», - сказала депутатка.

Вона додала, що ТСК вирішила, що надалі «неявка без поважної причини буде розцінюватися як перешкоджання роботі слідчої комісії і відповідним чином кваліфікуватися згідно з Кримінальним кодексом України».

Нагадаємо, 17 березня Кабінет міністрів підтримав дострокове припинення повноважень голови правління Укрзалізниці Володимира Жмака. Наглядова рада компанії одноголосно підтримала його відставку. Виконуючим обов'язки голови правління УЗ став Іван Юрик.