ЦВК оскаржує рішення Верховного суду щодо скасування протоколу про визнання Вірастюка депутатом

Центральна виборча комісія (ЦВК) оскаржила рішення Верховного суду, який скасував оновлений протокол Комісії про визнання Василя Вірастюка обраним народним депутатом в одномандатному виборчому окрузі №87 на Івано-Франківщині.

Про це повідомила пресслужба ЦВК.

Як раніше повідомлялося, 19 травня Комісія склала новий протокол за результатами довиборів в окрузі №87 та визнала кандидата від «Слуги народу» Василя Вірастюка лідером перегонів. 

Відтак Верховний суд розглянув цей позов і 23 травня частково задовольнив його — скасував пункти 1-2 постанови та протокол ЦВК від 19 травня, а також зобов’язав Комісію встановити результати виборів «з огляду на висновки, надані судом у рішенні».

«Комісія звертає увагу, що встановлювала результати виборів, врахувавши положення постанови та ухвали Великої палати Верховного суду. А тому детально проаналізувала рішення Верховного суду й подала апеляційну скаргу на це його рішення», — наголосили в ЦВК.

У Комісії додали, що зараз немає однозначного юридичного алгоритму дій та правового механізму для розв’язання ситуації в 87-му окрузі. У такому разі встановлення результатів виборів у цьому окрузі може бути можливим лише з огляду на висновки суду.