Тищенко зняв побої після нападу

Народний депутат Микола Тищенко заявив, що напад на нього у Львівській області здійснив чоловік, який представився співробітником Інтерполу — міжнародної організації кримінальної поліції.

Про це Тищенко сказав у коментарі Громадському.

«Нападник, який представився працівником Інтерполу, вдарив мене зі спини. Тому удар був сильним та неочікуваним», — зазначив він.

Депутат додав, що тілесні пошкодження він уже зняв, і з приводу нападу відкрито кримінальне провадження. Тищенко переконаний, що «з плечем розберуться лікарі, а з винним — закон». 

Напад стався в місті Брюховичі, куди Тищенко 28 жовтня прибув «з'ясовувати конфліктні земельні питання».

Нам у коментарі депутат заявив, що «в тилу під шумок війни намагаються вкрасти державну землю». Мовляв, заради заволодіння землею, на якій розташований пансіонат, група людей «виселяє хворих бабусів та дідусів на вулицю».

«Вони навмисно з наміром тиску відключають в закладі світло, а деякі літні пацієнти підключені до апаратів ШВЛ. Самі розумієте, до чого це може призвести. Хочу зазначати, що серед постраждалих є родичі військових», — заявив Тищенко.

Доповнено 17:25. Керівництво пансіонату для літніх людей «Ренамед» підтвердило, що існують суперечки між власниками території, через які страждають постояльці.

«Влада, на жаль, взагалі не реагує на цю ситуацію, і на спірні моменти між цими власниками. Є офіційні договори і з тими, і з тими, і третіми, і з четвертими. У них іде спір, і один вимикає світло [у пансіонаті], тому що йому щось не сподобалося, інший вимикає газ», — сказав нам керівник Олександр Клочок.