У Донеччині та Івано-Франківщині відбуваються довибори в Раду

Сьогодні, 28 березня, в Донецькій та Івано-Франківській областях стартували довибори до Верховної Ради. 

Про це повідомляє Центральна виборча комісія.

Як зазначається, вибори відбуваються на виборчому окрузі №50 Донецької області та окрузі №87 Івано-Франківської області.

Голосування триватиме до 20:00. Результати виборів мають оголосити не пізніше 12 квітня.

За даними ЦВК, на 50 окрузі зареєстрували 19 кандидатів, серед яких, зокрема, волонтерка й лікарка Юлія Кузьменко від «Європейської солідарності», мер Добропілля Андрій Аксьонов, адвокат Валентин Рибін від «Партії Шарія» та інші.

На 87 окрузі зареєстрували 15 кандидатів. На цьому окрузі балотуються, зокрема, спортсмен Василь Вірастюк від «Слуги народу», ексдиректор «Буковелю» Олександр Шевченко від партії «За Майбутнє» тощо.

Як раніше повідомлялося, волонтерка Маруся Звіробій  від «Європейської солідарності» знялася з довиборів на 87 окрузі на користь кандидата від «Свободи» Руслана Кошулинського.

В громадянській мережі "ОПОРА" повідомляють, що зафіксували процедурні порушення на декількох дільницях у Донецькій області, а також недостатню кількість скриньок. Так, в одній зі шкіл із шести скриньок було лише чотири, одна з яких для людей з ознаками респіраторних захворювань. А на одній з дільниць скринька для людей із захворюваннями навіть не відділена.

Також на двох дільницях помітили, що члени комісії неправильно носять захисні маски. На одній з дільниць члени погодилися вдягнути маски після зауваження.

У селищі Ланчин в Івано-Франківській області спостерігачі ОПОРИ помітили, як громадянину дали бюлетень для голосування за посвідченням водія, хоча за законом на дільниці необхідно пред'явити паспорт, тимчасове посвідчення громадянина або військовий квиток (для військовослужбовців строкової служби).