У МЗС відповіли Путіну щодо його заяви про «зовнішнє управління» Україною

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів президенту РФ Володимиру Путіну на його закиди про те, що Києвом керує Вашингтон, та про «братські народи».

Офіційну позицію він оприлюднив у Twitter.

«Коли Путін заводить стару пісню про "зовнішнє управління", це означає лише одне: він мріє, щоб питання України вирішувалися в Москві. Позиція президента Зеленського і воля українського народу чітка: це наша країна і ніхто не буде вирішувати нашу долю крім нас самих», - наголосив Кулеба.

Міністр зазначив, що саме Путін, який почав війну проти України, несе повну відповідальність за те, що між українцями та росіянами нині провалля.

«Українці та росіяни - два різних народи. Ми могли б жити у дусі добросусідства, але у 2014 РФ напала на Україну, вбила тисячі людей і відхопила шматок території», - заявив очільник МЗС України.

І ще раз пояснив Путіну, який обурюється українським законопроєктом про корінні народи, що росіяни - це нацменшина в Україні, бо вони мають власну державу.

«Корінні народи України — це кримські татари, кримчаки, караїми… Альтернативні вигадки — це класика російських маніпуляцій», - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, глава Росії Володимир Путін заявив, що не розуміє сенсу в зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, адже той «віддав свою країну під повне зовнішнє управління».