У Раді «слуги» побилися з депутатами від ОПЗЖ

У сесійній залі Верховної Ради під час пленарного засідання 17 червня сталася бійка між депутатами від «Слуги народу» та «Опозиційної платформи за життя».

Про це йдеться з трансляції засідання.

Так, під час виступу з трибуни парламенту голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат від партії «Слуга народу» Микита Потураєв заявив, що епоха бідності закінчиться, коли «народ розстріляє» фракцію ОПЗЖ.

«У нас запитали, коли закінчиться епоха бідності. Тоді, коли закінчиться епоха брехні. А епоха брехні закінчиться тоді, коли повсталий народ витягне цю фракцію (ОПЗЖ, – ред.), сукупні статки яких становлять річний бюджет України, та розстріляє. На жаль, ми – демократична країна і мусимо діяти повільно, і знищувати вас політично разом із усіма іншими фракціями цього парламенту», - наголосив Потураєв.

Після цього до трибуни підійшли депутати від ОПЗЖ та «Слуги народу», між ними розпочалася сварка. Представник ОПЗЖ Ілля Кива та «слуга» Микола Тищенко почали чубитися і тягати один одного. Їх намагалися розборонити інші депутати.

В результаті спікер парламенту Дмитро Разумков оголосив перерву на 15 хвилин. Після неї Потураєв вибачився з трибуни.

Інцидент стався під час обговорення поправок до законопроєкту №4107 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення». Депутати від ОПЗЖ наполягали на обговоренні більшості з 539 поправок.