У ЦВК пояснили, чому партії Саакашвілі відмовили в реєстрації на вибори - ВІДЕО

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі має намір оскаржити недопуск кандидатів від його політсили до парламентських виборів. Про це він заявив на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє "5 канал".

Водночас у Центрвиборчкомі повідомили, на відмову була причина. І вона полягає у порушенні вимог статуту партії.

У пакеті документів, який "Рух нових сил" направив до ЦВК, йшлося про розгляд на з'їзді цієї політсили у травні питань участі партії в позачергових виборах народних депутатів України. Попри те, що на той час дата виборів була невідома.

"Або це є підробкою документів, або якісь недоліки, які були порушені в рамках діяльності цієї партії - нам невідомо. Але ми бачимо, що це не технічна помилка, оскільки в трьох місцях є посилання на документ. Він нам надісланий тому, на жаль, ЦВК жодного іншого рішення і прийняти не могла, як відмовити", - прокоментувала секретарка ЦВК Наталія Бернадська.

Нагадаємо, за рішенням Печерського райсуду Києва, лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі може законно балотуватися у депутати до Верховної Ради. Суд встановив факт його безперервного проживання на території України протягом 5 років