У Зеленського прокоментували витік офшорних документів Pandora Papers

Зв'язок студії «Квартал 95» із виведенням українським олігархом Ігорем Коломойським коштів з «ПриватБанку» не базується на фактах і є конспірологією.

Про це сказав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, бізнес студії «Квартал 95» ніколи не перетинався з поділом будь-яких державних ресурсів.

«Спекулятивні припущення або спроби пристебнути історію "Кварталу" до історії "ПриватБанку" не базуються на фактах і є чистою конспірологією», - наголосив Подоляк.

Радник глави ОП зазначив, що журналісти не знайшли у документах Pandora Papers нічого про Володимира Зеленського за період після його інавгурації у 2019 році. 

«Це абсолютно чітко свідчить, що президент Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства. Це ключове», — вважає він.

Подоляк також сказав, що посадовців «ПриватБанку» звинувачували у махінаціях ще з 2008 року, проте до конкретних підозр справа дійшла лише після приходу до влади Зеленського.

Крім того, радник глави ОП заявив, що для українського бізнесу у 2000-х та першій половині 2010-х років було важливо юридично захистити свої компанії та кошти від неправомірного вилучення з боку корумпованих чиновників. 

«При цьому всі бізнес-практики студії "Квартал 95" були й залишаються прозорими, зрозумілими українському суспільству та "білими"», — додав Подоляк.

Нагадаємо, журналісти Pandora Papers заявили, що змогли частково підтвердити інформацію про те, що офшорні фірми Володимира Зеленського та його оточення з 2012 року отримали 40 мільйонів доларів від компаній, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським. Отримані журналістами документи свідчать, що у 2012 році «кварталівці» зареєстрували понад десяток офшорних фірм.