Україна, Франція та Німеччина хочуть повного припинення вогню на Донбасі

За підсумками зустрічі в Берліні політичних радників «нормандської четвірки» учасники зустрічі дійшли згоди, що потрібно повністю виконати рішення Паризького саміту. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зокрема, сторони зійшлися на думці про необхідність реальних заходів для забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі.

«Домовленості Паризького саміту лідерів держав — учасниць Нормандського формату має бути виконано. Україна, а також її партнери за Нормандським форматом, Франція та Німеччина, продемонстрували готовність докласти для цього максимум зусиль», — підкреслила українська делегація.

Зі свого боку, як пишуть в ОП, російська сторона взяла паузу для підготовки відповіді на консолідовану позицію України, Франції та Німеччини.

«Сьогоднішня зустріч на крок наблизила проведення саміту в Берліні», — зауважив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Як повідомляється, зустріч у форматі переговорів тривала 11 годин, відбулася вона за декілька днів до чергового засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції.

Учасники зустрічі детально, по пунктах, обговорили процес виконання домовленостей у «Норманді» та виокремили низку завдань, які мають бути реалізовані під час найближчих засідань ТКГ для прискорення переговорного процесу та створення передумов для проведення наступного саміту в «нормандському форматі» в Берліні.

Натомість російська сторона ввечері 3 липня заявила, що за підсумками зустрічі в Берліні політичних радників «нормандської четвірки» говорити про прорив не доводиться. А для нової зустрічі Володимира Зеленського з Володимиром Путіним Москва вимагає від України розробити «десятки законів».