В Офісі президента розповіли про підготовку візиту Зеленського в США

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту в США планує обговорити з керівництвом США широкий спектр двосторонніх відносин.

Про це заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква сказав в інтерв'ю Телеграфу.

На питання, чи відповідає дійсності інформація, що зустріч президентів США і України нібито скасовано, він відповів, що це спекуляції.

«Не було ніяких відмін. А от що було – це дві телефонні розмови президента Байдена і президента Зеленського. Не так багато лідерів вже мали змогу двічі поговорити з президентом Байденом. Візит відбудеться. Ми його готуємо з підвищеною відповідальністю», - сказав Жовква.

За його словами, під час цього візиту українська сторона планує обговорити широкий спектр двосторонніх відносин. Мова піде і про безпеку та оборону, і про ситуацію на Донбасі.

«Триває комунікація щодо цього на відповідних рівнях – керівник Офісу президента України Андрій Єрмак постійно спілкується з офіційними представниками американської сторони. Буде також йти мова про економічну співпрацю, про нові економічні проєкти, підвищення товарообігу, який до пандемії складав до 4 млрд. дол. США щорічно і має всі шанси бути збільшеним», - додав заступник керівника ОП.