В Україні до 1 грудня мають обрати ескіз Державного Герба

Група народних депутатів на чолі з головою Верховної Ради Дмитром Разумковим зареєстрували у парламенті проєкт постанови про конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба України. Текст документу оприлюднили на сайті парламенту.

Так, проєктом постанови №3994 "Про оголошення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України" пропонується доручити Кабінету міністрів провести конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба.

Зокрема, за проєктом постанови до 1 жовтня 2020 року уряд зобов'язують утворити організаційний комітет, розробити та затвердити відповідні положення, а також вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення організації та проведення конкурсу.

Після цього, до 1 листопада Кабмін повинен буде провести всебічне суспільне обговорення ескізу великого Державного Герба, а до 1 грудня — визначити переможця конкурсу та подати на розгляд Верховної Ради пропозиції встановлені за результатами конкурсу.

Відповідно до частини першої статті 20 Конституції, державними символами України є Державний Прапор, Державний Герб і Державний Гімн.