ВАКС заочно арештував Януковича у «справі щодо Межигір’я»

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід експрезиденту України Віктору Януковичу у вигляді заочного тримання під вартою. Справа стосується резиденції у Межигір’ї.

Про це йшлося в трансляції засідання суду 7 жовтня.

«Після затримання і не пізніше як через 48 годин із часу доставлення Януковича… розглянути за його участі питання про застосування обраного запобіжного заходу — тримання під вартою або його зміни на більш м’який запобіжний захід у встановленому законом порядку», — зазначила суддя Катерина Широка.

Йдеться про «справу щодо заволодіння Межигір'ям», яку НАБУ веде з 2019 року. Матеріали кримінального провадження налічують понад 1500 томів.

Прокуратура просила про такий запобіжний захід, зважаючи на те, що експрезидент переховується від органів досудового розслідування. Тому правоохоронці не знають його місцеперебування, й він може чинити тиск на свідків та знищити докази.

Нагадаємо, у серпні ВАСК задовольнив клопотання про спеціальне досудове розслідування у справі про незаконне заволодіння резиденцією у Межигір’ї, де фігурують президент-утікач Віктор Янукович та його син Олександр.