Венедіктова підписала підозри у держзраді Медведчуку та Козаку

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова сьогодні, 11 травня, підписала підозри народним депутатам від «Опозиційна платформа - За життя» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Про це Венедіктова написала у Facebook.

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту ㅡ М і К», ㅡ написала Венедіктова, маючи на увазі Медведчука та Козака.

Вона зазначила, що цих народних депутатів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.

Зокрема, Венедіктова перерахувала правопорушення депутатів, серед яких:

  • визнання анексії Криму;
  • сприяння та участь у передачі цінних документів, що стосуються українських надр на 38 млрд грн;
  • розкриття держтаємниці;
  • правонаступництво української власності, що по праву належить громадянам України тощо.  

Як повідомили у СБУ, зараз проводяться обшуки у будинку на вулиці Монтажників у Києві, де проживає Медведчук з родиною. Крім того, слідчі СБУ проводять обшуки в кабінетах Медведчука в офісі ОПЗЖ, що на вул. Великій Васильківській у Києві, та ще у двох житлових будинках народного депутата у столиці.

«За результатами обшуків місцеперебування нардепа М. не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою», ㅡ додала генпрокурорка.