Військовий оглядач Олексій Арестович став речником в українській делегації ТКГ

Блогера, актора та військового оглядача Олексія Арестовича призначено радником з інформаційної політики Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він повідомив у Facebook.

«Маю нагоду повідомити, що рішенням глави делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука (президента України у 1991-1994 рр.) мене призначено радником делегації з інформаційної політики з повноваженнями «єдиного голосу» щодо інформування ЗМІ, міжнародних партнерів та народа України», – заявив Арестович.

Він закликав ЗМІ звертатися до нього за коментарями щодо питань, пов’язаних з роботою делегації. Засоби та форми більш тісної співпраці Арестович пообіцяв визначити пізніше.

Відомо, що Олексію Арестовичу 45 років, він народився в Грузії. Освіту здобув в Одеському інституті сухопутних військ (нині Військова академія Одеси). Із 1999 по 2005 рік працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.

Після 2014 року Арестович часто коментує в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі. Паралельно він проводить семінари із психології.