Я не бачу жодної політичної агітації в проведенні опитування від президента, - Арахамія

Керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що не бачить політичної агітації в проведенні загальнонаціонального опитування, яке запропонував провести президент України Володимир Зеленський у день місцевих виборів 25 жовтня.

Про це Арахамія сказав у етері програми "Свободи слова Савіка Шустера".

"Я особисто в самому факті проведення опитування від президента України не бачу жодної політичної агітації. Він президент України - наш спільний керівник країни, якого обрала країна, і тому тут немає ніякої агітації", - зазначив Арахамія.

Він також наголосив, що так як партія "Слуга народу" не фінансує опитування, вона не є його організатором чи суб'єктом.

Напередодні заступниця керівника фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що фінансувати загальнонаціональне опитування будуть меценати коштами «українського походження».

Нагадаємо, напередодні Зеленський повідомив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня українцям буде поставлено п'ять суспільно важливих питань.

Як зазначили в Офісі президента, це опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, проте дасть можливість кожному громадянину висловитися щодо важливих для суспільства питань.

Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ. Держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників.