За два місяці рейтинг Зеленського впав на 21% — опитування КМІС

На тлі скандалів у партії «Слуга Народу», земельної реформи та розведення військ на Донбасі рейтинг президента Володимира Зеленського з вересня по листопад впав на 21%, зокрема за два тижні листопада — на 12%. Про це йдеться в опитуванні, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) з 22 до 25 листопада 2019 року.

«До Володимира Зеленського позитивно ставляться в кінці листопада 52% опитаних, негативно — 19%. Протягом осені частка тих, хто ставиться до Зеленського позитивно, зменшувалась: 73% в вересні, 66% — в жовтні, 64% на початку листопада, 52% — в кінці листопада», — зазначили соціологи.

Частка тих, хто негативно ставиться до президента Зеленського зросла на 12%, до 19%.

Рейтинг спікера парламенту Дмитра Разумкова за той самий період знизився на 9% — із 33 до 24%.

Дії Кабміну не схвалюють 48% опитаних, а прем’єра Гончарука — 25%.

Під час опитування провели 1,5 тис. інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3%.Дані цього дослідження порівнюються с результатами опитувань КМІС, які були проведені з 4 по 7 листопада, з 9 по 11 жовтня, та з 6 по 19 вересня 2019 року.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) - це приватна українська компанія, що співпрацює з Національним університетом «Києво-Могилянська академія», заснований у 1990 році як дослідницький центр Соціологічної асоціації України, а з 1992 року перетворений у приватне підприємство. КМІС спеціалізується у наданні повного спектру послуг у таких напрямках: соціально-економічні дослідження, політичні дослідження, дослідження здоров’я, маркетингові дослідження, консалтинг та дослідницький аудит.

У КМІСі процюють автори підручників з методів збору інформації і статистичного аналізу даних, що мають досвід роботи в університетах США. КМІС входить до провідних дослідницьких асоціацій, зокрема, Соціологічної асоціації України (САУ), Європейського товариства дослідження громадської думки та маркетингу (ESOMAR), AAPOR і WAPOR.