За останні п'ять років Україна спромоглася відродити армію, що жодним чином не вплинуло на соціальні виплати - Фріз про заяву Пристайка

Заяви міністра закордонних справ Вадима Пристайка щодо "формули Штайнмаєра" викликали подив навіть серед його колег і є проявом тиску на суспільство. Про це в ефірі Прямого повідомила депутат фракції "Європейської cолідарності" Ірина Фріз.

"Коли міністр закордонних справ говорить, що третину соціальних виплат треба віддати на сектор безпеки... Вибачте, а як він це порахував?" - запитала вона.

Фріз нагадала, що Україна з 2014 року спромоглася відбудувати армію, ввести військовий збір, що жодним чином не впливало на соціальні виплати.

"Навпаки, вони збільшувались. Недостатньо, але збільшувались", - зазначила депутат.

На її думку, заява Пристайка свідчить про спробу тиску на суспільство і примусу прийняти те, що нав'язує президент Володимир Зеленський. Наслідки такого примусу будуть незворотніми у тому числі і для Пристайка, підкреслила Ірина Фріз.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що треба забрати третину держбюджету з пенсій, зарплат, медичного страхування для мобілізації української армії