Заява Фокіна про особливий статус для всього Донбасу не відповідає національним інтересам - Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає провокативними висловлювання заступника голови української делегації на переговорах у Мінську та першого прем’єр-міністра України Вітольда Фокіна щодо Донбасу. Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ В. Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам», — заявив Аваков.

Він закликав пам'ятати, що «за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдатів».

Нагадаємо, 30 серпня Вітольд Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей, а не тільки їх окупованій частині.

Також він висловив свою позицію щодо амністії бойовиків: «щоб припинити війну і зберегти життя бійців та командирів, моя позиція – треба оголосити загальну амністію, провести вибори». За його словами, з обидвох сторін було скоєно багато злочинів, які повинні бути розслідуванні, а винні мають понести покарання.

Також Фокін зазначив, що готовий їхати на окуповану частину Донбасу для перемовин з бойовиками, якщо таке доручення дасть президент або парламент. За його словами, цю ідею підтримує й очільник української делегації на переговорах у Мінську щодо Донбасу Леонід Кравчук.