Зеленський переїздить у нову Адміністрацію

У президента Володимира Зеленського знайшли місце, яке замінить будівлю Адміністрацію президента на Банковій. Про це повідомляє Znaj.ua.

У повідомленні йдеться, що глава держави планує перенести АП до Українського дому на Хрещатику, тобто у приміщення Музею історії Києва.

Про це розповіла співробітниця Музею історії міста Києва Катерина Липа на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, представники архітектурного бюро 33BY побували в Українському домі і зробили ряд фотографій. А щоб пристосувати під зберігання майже 300 тис. експонатів, такого в Києві місця просто немає.

Прес-секретар президента Юлія Мендель у свою чергу спочатку повідомила, що АП хочуть перенести подалі від центру і Український дім під ці критерії не підходить. Але пізніше вона заявила, що такий варіант дійсно розглядається.

Директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд заявив, що Український дім має ідеальну локацію. Це в центрі Києва великий будинок, побудоване з урахуванням музейних вимог до контролю клімату і безпеки.

"Пане президенте, віддайте Український дім під цей музей – станете нашим Помпіду. Центр Помпіду – головне, що зберегло в історії ім’я другого президента П’ятої французької республіки. Вдала інвестиція у вічність", – написав він у Facebook.