Зеленський прибув з дводенним офіційним візитом до Туреччини

Президент України Володимир Зеленський прибув із офіційним візитом до Туреччини. Це перший візит Зеленського до країни на посаді президента. Про це у Twitter повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Існувала загроза зриву зустрічі через загострення ситуації на Донбасі. Після обстрілу українських позицій, внаслідок чого загинуло четверо військових, Зеленський заявив, що одразу повернеться в Україну, у разі подальшого ускладнення ситуації в зоні ООС.

В рамках візиту в Анкарі 7-8 серпня заплановані переговори Зеленскього з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а також зустріч з представниками української та кримськотатарської громади.

Сторони сподіваються домовитися про подальші спільні кроки в промисловості, адже вже мають високий рівень співпраці в розвитку ВМС України і Туреччини в сфері безпілотних літальних апаратів, ракетних комплексів, літаків та іншої техніки. 

Зеленський налаштований вирішити інфраструктурні проблеми. Зокрема, перейматиметься досвід турецьких підрядників. Питання деокупації Криму також буде обговорюватися. На цю зустріч також полетів і чинний народний депутат, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв

У Стамбулі президент України проведе зустріч із Вселенським патріархом Варфоломієм.