Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА

Президент України Володимир Зеленський призначив Дмитра Габінета головою Хмельницької обласної державної адміністрації. Відповідний указ №864 від 21 листопада оприлюднений на сайті глави держави.

"Призначити Габінета Дмитра Анатолійовича головою Хмельницької обласної державної адміністрації", - йдеться в указі.

Зазначимо, що другим указом №863 від 21 листопада Володимир Зеленський увільнив від тимчасового виконання обов'язків Хмельницької облдержадміністрації Володимира Кальніченка.

Відомо, що Дмитро Габінет уродженець та мешканець Хмельницького, 37 років, кандидат юридичних наук. Викладав в Україні та в одному з університетів Польщі. Помічник на громадських засадах народного депутата Миколи Стефанчука ("Слуга народу"), обраного в мажоритарному окрузі в Хмельницькому, — брата першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. З 2014 року є головою громадської організації "Форпост народовладдя", а з 2017 року — Хмельницького інформаційно-консультаційного центру UMCS. У 2014 році Габінет представляв інтереси Сергія Тігіпка та його партії "Сильна Україна" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах.