Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції проти Деркача та Пушиліна

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 20 серпня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Зокрема, проти ватажка проросійських бойовиків на Донбасі Дениса Пушиліна та народного депутата Андрія Деркача.

Відповідні укази №378/2021 та №379/2021 опубліковані на сайті глави держави.

Так, згідно з указами, санкції вводяться щодо фізичних осіб, а саме: нардепа Андрія Деркача, ватажка бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донбасу Дениса Пушиліна, а також Антона Сімоненка, Петра Журавля, Андрія Теліженка, Дмитра Ковальчука та Костянтина Килимника.

До них будуть застосовані ряд персональних економічних та інших обмежувальних заходів. Санкції передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій. До того ж зазначені особи не зможуть виводити капітали за межі нашої країни.

Також санкції вводяться щодо деяких компаній, пов'язаних із засобами масової інформації, а саме: Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕРА-МЕДІА", ТОВ "СКЕПТИК", ТОВ "Інформаційне агентство "ОНЛІ НЬЮЗ", ТОВ "Версія", ТОВ "Народні новини", ТОВ "Анна-ньюс", ТОВ "Лайт-принт", ТОВ "Наше завтра", Асоціації благодійної допомоги "Взаємодопомога", Фонду вивчення історичної перспективи, Акціонерного товариство "Бізнес Ньюс Медіа", Акціонерного товариства "ТРК-3" , ТОВ "Новінфо", Закритого акціонерного товариства "Редакція газети "Московський комсомолець" , Публічного акціонерного товариства "Ростелеком".

Крім цього, президент доручив Міністерству закордонних справ України повідомити в компетентні органи ЄС і США та інших країн про застосування санкцій і поставити перед ними питання про введення аналогічних обмежувальних заходів.