Зеленський відреагував на заяву США щодо втручання у вибори та «плівок Деркача»

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяву Національного центру контррозвідки і безпеки США щодо спроб Росії втрутитися у вибори Сполучених Штатів з залученням до цього українського депутата Андрія Деркача. Зеленський запевнив, що Україна не дозволить собі будь-яке втручання. Про це президент повідомив у Facebook.

За даними контррозвідки США, Росія вживає низку заходів, аби «очорнити» кандидата від демократів Джо Байдена, якого Москва вважає частиною антиросійської еліти в Америці.

Як приклад, контррозвідка наводить «проросійського українського депутата Андрія Деркача», який оприлюднив низку записів розмов нібито експрезидента України Петра Порошенка, зокрема, і з Байденом.

Зеленський у відповідь на цю заяву запевнив, що «Україна не дозволяла й не дозволить собі в майбутньому втрутитися у вибори і тим самим завдати шкоди нашим довірчим і щирим партнерським відносинам зі США».

Він вважає, що запобігання втягуванню України у внутрішню політику США — це питання національної безпеки.

«... громадянам України слід, м’яко кажучи, утримуватися від будь-якої діяльності, пов’язаної з президентськими виборами у США, та не дозволяти собі спробувати вирішити на цьому будь-які свої особисті політичні чи бізнесові проблеми. Репутація України вартує набагато більше, ніж репутація будь-кого з наших політиків. Тож давайте не розмінювати Україну на ситуативні зиски», — написав Зеленський.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Андрій Деркач оприлюднив записи розмов нібито Порошенка. Вони, за його словами, свідчать про «зовнішнє управління» Україною за президентства Порошенка.