Зеленський змінив командувача ООС та начальника Генштабу ЗСУ

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення про зміну начальника Генерального штабу Збройних сил України, командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ та командувача об'єднаних сил.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Отже, відбулися такі кадрові ротації:

  • Сергій Корнійчук звільнений з посади начальника Генштабу Збройних сил — на його місце призначений Сергій Шаптала, командувач військ оперативного командування «Захід»;
  • Володимир Кравченко звільнений з посади командувача операції Об’єднаних сил — на його місце призначений Олександр Павлюк, командувач із підготовки Сухопутних військ ЗСУ;
  • Євген Мойсюк звільнений з посади командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ — на його місце поки нікого не призначили.

Зеленський наголосив, що ефективна взаємодія між командирами та керівниками всіх рівнів є основою для успішного функціонування сфери оборони та сектору безпеки.

«Після проведених ротацій та заміни командирів і керівників як в армії, так і в Міністерстві оборони очікую системнішої роботи та розуміння кожним бійцем нашої армії перспективи розвитку Збройних сил загалом», – підкреслив він.

Напередодні, 27 липня, Зеленський вирішив звільнити Руслана Хомчака з посади головнокомандувача Збройних сил України. Його замінить командувач оперативного командування «Північ» генерал-майор Валерій Залужний.