Зеленський звільнив голову Служби зовнішньої розвідки та призначив його до СБУ

Президент Володимир Зеленський звільнив Владислава Бухарєва з посади голови Служби зовнішньої розвідки та призначив його першим заступником голови Служби безпеки України. Про це йдеться в указах №681 та №682 від 11 вересня президента України, які оприлюднені на сайті глави держави.

Зеленський призначив Бухарєва першим заступником голови Служби безпеки України - начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Указом №683 від 11 вересня президент призначив Олександра Руснака начальником департаменту контррозвідки СБУ.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року Владислав Бухарєв був обраний народним депутатом України. Після обрання він вступив до фракції «Батьківщина». Очолює підкомітет з питань боротьби з організованою злочинністю Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Бухарєв працював у СБУ у період з 1992 по 2007 рік. З 2007 по 2010 рік він був першим заступником Голови Державної податкової адміністрації України.

Навесні 2014 року Бухарєв повернувся на службу в СБУ і з березня по липень працював на посаді Першого заступника Голови СБУ — начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю. З липня по жовтень 2014 року він працював офіцером з особливих доручень Голови Служби безпеки України. 11 червня Зеленський призначив Бухарєва головою Служби зовнішньої розвідки.