Huawei побудує центр досліджень і виробництва у сфері оптоелектроніки в Кембриджському технологічному кластері

Компанія Huawei придбала 500 акрів землі в Кембриджі ще у 2018 році, і днями місцева рада дала дозвіл на початок будівництва кампуса Huawei. Цей сучасний центр буде розташований в Кембріджському технологічному кластері (Cambridge’s Silicon Fen) та буде займатися дослідженням, розробкою і виробництвом оптоелектронної продукції.

На першому етапі проєкту Huawei інвестує в нього 1 млрд фунтів стерлінгів. Перший етап передбачає будівництво об'єктів загальною площею 50 тис. кв. м на 9 акрах землі, що дозволить створити орієнтовно 400 робочих місць. У майбутньому центр стане міжнародним центром Huawei у сфері оптоелектроніки. Ці інвестиції є важливим стимулом для розвитку високих технологій в регіоні, що допоможе зміцнити позиції Кембриджа як глобального інноваційного центру.

На першій фазі основну увагу буде приділено дослідженню, розробці та виробництву оптичних пристроїв та модулів. Така інтегрована модель дозволить швидше виводити інновації на ринок. Оптоелектроніка є основною технологією, яка використовується в волоконно-оптичних системах зв'язку. Інвестиції Huawei допоможуть донести найкращі в галузі технології до центрів обробки даних і мережевої інфраструктури в усьому світі.

«Велика Британія є активним та відкритим ринком, тут працюють одні з найталановитіших людей в світі, — сказав Віктор Чжан (Victor Zhang), віцепрезидент Huawei. — Це ідеальне місце для будівництва інтегрованого інноваційного кампуса. Завдяки тісній співпраці з дослідницькими інститутами, університетами та місцевими промисловими підприємствами ми прагнемо просувати технології оптичного зв’язку для галузі взагалі, водночас підтримуючи промислову стратегію Великої Британії. У кінцевому підсумку ми хочемо допомогти закріпити провідні позиції Великої Британії у сфері оптоелектроніки та просувати британські технології на глобальному рівні».

Про кампус Huawei у Кембриджі

Дозволу місцевої ради на будівництво передували три роки роботи та планування. Huawei розпочала пошук ідеального місця розташування в 2017 році та завершила придбання ділянки площею 500 акрів у Південному Кембриджширі в 2018 році. Компанія подала заявку на планування на початку 2019 року. Ділянка для забудови розташована на місці колишньої паперової фабрики та виробничої бази Spicers на захід від селища Состон (Sawston). Площа включає в себе понад 50 акрів занедбаних земель.

Huawei у Великій Британії

В Huawei у Великій Британії працюють 1 600 співробітників, і цьогоріч компанія відзначає двадцять років діяльності на цьому ринку. Huawei поставляє телекомунікаційне мережеве обладнання для всіх основних постачальників послуг мобільного та широкосмугового зв'язку у Великій Британії, а також пропонує широкий вибір провідних смартфонів для місцевих споживачів.

Джерело інформації:

Корпоративний веб-сайт "ХУАВЕЙ УКРАЇНА" (українською):
https://www.huawei.com/ua/news/ua/2020/20200630
Корпоративний вебсайт Huawei (англійською):
https://www.huawei.com/en/news/2020/6/huawei-optoelectronics-rd-manufacturing-centre-cambridge

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох ключових областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Ми вкладаємо значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 194 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі. В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності ХУАВЕЙ УКРАЇНА охоплює чотири напрямки: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Дізнайтеся більше на сайті: https://www.huawei.com/ua/.

Читайте новини компанії в офіційних джерелах:

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Huawei Consumer Ukraine: https://consumer.huawei.com/ua/

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook:

Huawei Ukraine https://www.facebook.com/huaweiukraine

Huawei Mobile UA https://www.facebook.com/HuaweimobileUA/

Huawei Enterprise https://www.facebook.com/HuaweiEnterprise

Huawei Global https://www.facebook.com/huawei/

Huawei FusionSolar Ukraine https://www.facebook.com/HuaweiFusionSolarUkraine/

Telegram:

Huawei UA https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter:

https://twitter.com/huawei_ukraine

Контакти:

Аліна Севастюк, PR-менеджер ТОВ «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462 82 82

Олександра Терещук, PR-спеціаліст ТОВ «ХУАВЕЙ УКРАЇНА», tereshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 96 340 66 22