Huawei випускає програмне забезпечення Ascend AI, щоб подолати розрив між обчисленнями та додатками на основі штучного інтелекту

Huawei представила повнотекстове програмне забезпечення Ascend AI на конференції Huawei Ascend Innovation (HAI) 2020. Це нова віха у втіленні штучного інтелекту в життя, над якою продовжує працювати Huawei з партнерами. Випуск включив обчислювальну архітектуру для нейронних мереж (CANN) 3.0, повноконвеєрний тулчейн для розробки MindStudio та MindX для впровадження додатків Ascend. Портфель програмного забезпечення охоплює весь шлях від розробки базового програмного забезпечення до розгортання штучного інтелекту в реальному світі.

Тоні Сюй (Tony Xu), президент підрозділу Huawei Ascend Computing Business, представив мету цього випуску: забезпечити обчислювальну потужність на базі штучного інтелекту, яка поєднує максимальну доступність, простоту використання та продуктивність. Цінність штучного інтелекту буде повністю розкрита лише тоді, коли галузі зможуть подолати розрив між обчисленнями та додатками на основі штучного інтелекту. Реалізація цієї мети принесе користь розробникам і стартапам, а також численним галузям.

Рішення Huawei на базі штучного інтелекту вирізняються чудовою обчислювальною потужністю, відкритістю, простотою використання, безпекою та низьким енергоспоживанням. Ці обчислювальні рішення на базі штучного інтелекту широко використовуються зокрема у сфері охорони здоров’я, транспортному та фінансовому секторах, системі вищої освіти, наукових дослідженнях, астрономічних спостереженнях, «розумному місті» та нафтопошукових роботах.

CANN 3.0: новий погляд на ефективність і продуктивність обчислювальних архітектур

Базова архітектура з’єднує апаратне і програмне забезпечення та має вирішальне значення для розкриття обчислювальної потужності на базі штучного інтелекту. Huawei представила CANN 1.0 на конференції Huawei Connect 2018. CANN 3.0 означає оновлення уніфікованої гетерогенної обчислювальної архітектури.

CANN 3.0 підтримує зворотну сумісність. Використовуючи CANN як обчислювальну основу для спільної роботи між пристроями, периферією та хмарою, підприємства можуть розгортати один набір коду на більш ніж 10 форм-факторах пристроїв, більш ніж 14 операційних системах і багатьох фреймворках штучного інтелекту. Це дозволяє розробляти штучний інтелект у всіх сценаріях використання. CANN 3.0 не лише інклюзивна, а й спрощена. AscendCL надає уніфікований програмний інтерфейс, який відповідає вимогам розробників до користувацьких фреймворків та операторів, забезпечуючи ефективну розробку. CANN 3.0 надає два режими розробки від операторів TBE-DSL і TBE-TIK для забезпечення ефективності та продуктивності.

CANN 3.0 повністю розкриває продуктивність апаратного забезпечення на основі штучного інтелекту завдяки використанню конкурентних функцій. Ці функції включають високопродуктивну бібліотеку алгоритмів, що складається з більш ніж 1 000 операторів, глибоко оптимізованих для Ascend; поглиблену оптимізацію графів, автоматичне розділення та злиття графів, а також інтелектуальну оптимізацію конвеєрів даних.

Засноване на високоадаптивному програмному та апаратному забезпеченні, апаратне забезпечення Huawei Atlas, оснащене CANN 3.0, перевершує галузеві аналоги за основними моделями формування логічних висновків і навчання. У відеосценаріях плата формування логічних висновків Atlas 300I на базі чипів Ascend може одночасно обробляти 80 каналів HD-відео 1080p з 25 кадрами на секунду, що вдвічі більше, ніж у її галузевих аналогів.

MindStudio 2.0: повноконвеєрний тулчейн знижує бар'єри для розробки штучного інтелекту

MindStudio 2.0 покликаний полегшити розробку від початку до кінця, охоплюючи розробку від операторів, навчання моделей, формування логічних висновків, розробку та розгортання додатків. Розробникам більше не потрібно створювати штучний інтелект за допомогою різноманітних інструментів.

MindStudio підтримує сценарії навчання та формування логічних висновків. Він надає інструмент прискорення навчання Ascend, який використовує унікальний алгоритм Less BN для інтелектуальної ідентифікації непотрібних операторів BN в мережі та алгоритм випадкового заморожування для значного підвищення ефективності навчання моделей. Для сценаріїв формування логічних висновків інструмент стиснення моделі Ascend використовує унікальні інтелектуальні алгоритми, що прискорюють процес формування логічних висновків.

MindX: 2+1+X допомагає впровадити обчислення на основі штучного інтелекту в галузях

Що ж до обчислень на базі штучного інтелекту, окрім продуктивності, Huawei надає не менше значення простоті використання. На HAI 2020 Huawei представила MindX 1.0, що включає 2+1+X для прискорення конвергенції штучного інтелекту та галузей. 2 позначає платформу глибинного навчання MindX DL та інтелектуальну периферійну платформу MindX Edge; 1 позначає бібліотеку попередньо навчених моделей ModelZoo; X позначає комплекти для розробки програмного забезпечення (SDK) для різних галузей.

MindX DL зосереджена на уніфікованому управлінні та плануванні пристроїв і обчислювальних ресурсів центрів обробки даних, дозволяючи партнерам швидко розробляти системи глибинного навчання. Джеймс Пей (James Pei), президент 4Paradigm, провідного стартапу в області штучного інтелекту, розповів, як 4Paradigm і Huawei створюють повностекове обладнання на базі штучного інтелекту.

Перевага MindX Edge полягає в тому, що вона може розгортати сервіси спільного формування логічних висновків «периферія-хмара» на різних пристроях одним кліком миші. Платформі потрібні лише накладні витрати пам'яті в 256 МБ та використання ЦП в 3%.

ModelZoo класифікується за сценаріями та фреймворками. Це основна рушійна сила двох платформ глибинного навчання: MindX DL і MindX Edge. Наразі Huawei представила в ModelZoo понад 20 високопродуктивних моделей. Очікується, що в другій половині цього року їхнє число перевищить 50.

Huawei Ascend робить ще один крок вперед, аби впровадити додатки на базі штучного інтелекту в різних галузях, забезпечуючи галузеві комплекти для розробки ПЗ, засновані на базових алгоритмах і досвіді Huawei в області штучного інтелекту. Наразі Huawei розгорнула інтелектуальне виробниче рішення на базі Atlas у виробничому центрі Songshan Lake. Штучний інтелект застосовується для виявлення дефектів етикеток і відсутніх гвинтів протягом декількох секунд. Це рішення підвищує точність контролю з 90% (з використанням традиційного машинного зору) до 99,9% та поліпшує ефективність втричі, реалізуючи інтелектуальне виробництво за допомогою Atlas.

«Штучний інтелект здебільшого застосовується на робочих станціях, виробничих лініях і майстернях заводів Huawei», — зазначає доктор Ву Цзюань (Wu Jiayun), голова напряму Vision Lab у лабораторії Huawei Industrial Automation Lab.

Понад 80 виробничих ліній на заводах Huawei використовували штучний інтелект для виробництва серверів, 5G-продуктів і терміналів. Цей досвід застосовуватиметься при створенні комплектів для розробки ПЗ у галузі обробки. Очікується, що комплект для розробки ПЗ, який поєднує відеотехнології та можливості галузі обробки, офіційно буде представлений у жовтні цього року.

Крім того, все більше партнерів застосовує Huawei Atlas для цифрової трансформації галузей. Система миттєвого перекладу iFLYREC, представлена iFLYTEK, робить онлайн-переклади для HAI 2020 на основі рішення Atlas AI.

Промисловий та комерційний банк Китаю (ICBC) також використовує ці можливості. За словами Чена Цзяньцзюня (Chen Jianjun), старшого менеджера лабораторії великих даних і штучного інтелекту в ICBC, банк запустив «штучний мозок» на базі апаратної та базової програмної платформи Atlas для забезпечення масштабних обчислень із високою щільністю та низькою затримкою для фінансового сектора.

Huawei прагне надати своїм клієнтам і партнерам максимальну простоту, піклуючись про складніші аспекти. За словами Тоні Сюя, повностекове програмне забезпечення Huawei допомагає максимально збільшити продуктивність обладнання на основі штучного інтелекту і зменшити бар’єри на вході для додатків на основі штучного інтелекту. Ascend є платформою для інфраструктури штучного інтелекту, а також сприяє розвитку штучного інтелекту в галузях. Huawei співпрацює з партнерами, щоб створити динамічну екосистему обчислення Ascend та разом сприяти розвитку всеосяжного штучного інтелекту.

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Ми вкладаємо значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 194 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» охоплює чотири напрямки: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Дізнайтеся більше на сайті: https://www.huawei.com/ua/.

Читайте новини компанії в офіційних джерелах:

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Huawei Consumer Ukraine: https://consumer.huawei.com/ua/

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook:

Huawei Ukraine https://www.facebook.com/huaweiukraine

Huawei Mobile UA https://www.facebook.com/HuaweimobileUA/

Huawei Enterprise https://www.facebook.com/HuaweiEnterprise

Huawei Global https://www.facebook.com/huawei/

Huawei FusionSolar Ukraine https://www.facebook.com/HuaweiFusionSolarUkraine/

Telegram:

Huawei UA https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter:

https://twitter.com/huawei_ukraine

Контакти:

Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю ТОВ «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462-82-82

Олександра Терещук, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю ТОВ «ХУАВЕЙ УКРАЇНА», tereshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 96 340-66-22