Компанія Huawei опублікувала звіт про фінансові результати за підсумками 2020 року

31 березня 2021 року Huawei опублікувала річний фінансовий звіт за 2020 рік. Зростання уповільнилося, однак бізнес-показники компанії загалом відповідають очікуванням. За підсумками 2020 року дохід компанії від продажу у світі становив 891,4 млрд китайських юанів (136,7 млрд доларів США), що на 3,8% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Чистий прибуток становив 64,6 млрд китайських юанів (9,9 млрд доларів США), збільшившись на 3,2% порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

Попри операційні труднощі через санкції США у 2019 та 2020 роках, Huawei продовжує запрошувати KPMG для проведення незалежного й об’єктивного аудиту фінансових показників. Документ, який готує  KPMG — це стандартний незмінний аудиторський висновок. Huawei продовжуватиме дотримуватися принципів прозорості, надаючи дані про свою операційну діяльність урядам, клієнтам, постачальникам, співробітникам та партнерам, незважаючи на будь-які обставини.

У 2020 році підрозділ Huawei Carrier Business Group продовжував забезпечувати в умовах локдаунів через COVID-19 стабільну роботу понад 1 500 мереж у більш ніж 170 країнах і регіонах. Це допомогло поліпшити можливості дистанційної роботи, онлайн-навчання й онлайн-шопінгу. Співпрацюючи з мобільними операторами, Huawei допомогла забезпечити бездоганну роботу мереж. Компанія   працювала разом з операторами в усьому світі над впровадженням понад 3 000 інноваційних 5G-проєктів у понад 20 сферах, зокрема в галузі видобутку вугілля, виготовлення сталі, портів і виробництва.

Протягом 2020 року підрозділ Huawei Enterprise Business Group зосередився на розробці інноваційних рішень для різних галузей і створив цифрову екосистему, що розвивається завдяки спільним відкриттям та досягненням. Під час пандемії Huawei надала технічну експертизу та рішення, які стали дуже важливими у боротьбі з вірусом. Один із прикладів — рішення з діагностики на основі штучного інтелекту, що працює на базі HUAWEI CLOUD. Воно допомогло лікарням у всьому світі зменшити навантаження на медичну інфраструктуру. Також Huawei спільно з партнерами запустила хмарні платформи онлайн-навчання для понад 50 млн учнів початкових і середніх шкіл.

З розгортанням HarmonyOS та екосистеми Huawei Mobile Services (HMS), а також з прийняттям стратегії Seamless AI Life («1 + 8 + N») напрям компанії Huawei по виробленню споживчої електроніки перейшов на новий етап, надавши споживачам інтелектуальні можливості на всіх пристроях і для будь-яких сценаріїв, приділяючи особливу увагу розумним офісним системам, фітнесу та здоров'ю, розумному будинку, комфортним подорожам і розвагам.

«Протягом минулих років ми вистояли попри несприятливі фактори. Ми продовжували впроваджувати інновації, аби створити цінність для клієнтів, допомогти подолати виклики пандемії, а також сприяти економічному відновленню і соціальному прогресу в усьому світі. Ми також підвищили ефективність нашої діяльності та отримали результати, що відповідають прогнозованим показникам. Ми продовжимо співпрацювати з нашими клієнтами та партнерами для підтримки соціального прогресу, економічного зростання і сталого розвитку», — прокоментував Кен Ху (Ken Hu), заступник голови правління Huawei.

Усі фінансові показники за 2020 рік у щорічному звіті пройшли незалежний аудит KPMG — міжнародної аудиторської фірми з «великої четвірки». Щоб завантажити річний звіт за 2020 рік, будь ласка, перейдіть за посиланням: https://www.huawei.com/en/annual-report/2020.

*Конвертація в Долари США (USD) здійснена за курсом ціни закриття на 31 грудня 2020 р.: US$1.00 = CNY6.5198, конвертація в Євро (EUR) здійснена за курсом ціни закриття на 31 грудня 2020 р.: EUR1.00 = CNY8. 0235.

Про компанію Huawei

Huawei є провідним світовим постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), а також інтелектуальних пристроїв. Створюючи інтегровані рішення в чотирьох основних областях (телекомунікаційні мережі, ІТ, «розумні» пристрої і хмарні сервіси), ми прагнемо відкрити цифровий світ, в якому все є інтелектуальним і взаємопов'язаним, для кожної людини, оселі та організації.

Комплексний портфель продуктів, рішень і послуг Huawei є конкурентоспроможним і безпечним. Завдяки відкритій співпраці з партнерами з екосистем ми створюємо довгострокову цінність для наших клієнтів, прагнемо розширювати можливості людей, збагачувати особисте життя і сприяємо впровадженню інновацій в організаціях усіх форм і розмірів.

Компанія Huawei заснована в 1987 році. Це приватна компанія, яка повністю належить її співробітникам.

Інновації Huawei спрямовані на задоволення потреб клієнтів. Ми вкладаємо значні кошти в фундаментальні дослідження, концентруючись на технологічних проривах, які просувають світ уперед. У компанії працюють понад 194 000 співробітників у більш ніж 170 країнах і регіонах, які обслуговують більш ніж 3 мільярди людей в усьому світі.

В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року. Стратегія соціальної відповідальності ХУАВЕЙ УКРАЇНА охоплює чотири напрями: освіта, охорона здоров’я, захист довкілля, розвиток.

Дізнайтеся більше на сайті: https://www.huawei.com/ua/.

Читайте новини компанії в офіційних джерелах

Huawei Ukraine: https://www.huawei.com/ua/

Huawei Consumer Ukraine: https://consumer.huawei.com/ua/

Huawei Enterprise Ukraine: https://e.huawei.com/ua/

Huawei FusionSolar Ukraine: https://solar.huawei.com/ua

Huawei Global: http://www.huawei.com

Facebook

Huawei Ukraine https://www.facebook.com/huaweiukraine

Huawei Mobile UA https://www.facebook.com/HuaweimobileUA/

Huawei Enterprise https://www.facebook.com/HuaweiEnterprise

Huawei Global https://www.facebook.com/huawei/

Telegram

Huawei UA https://t.me/Huawei_Ukraine

Twitter

https://twitter.com/huawei_ukraine

Twitter Huawei FusionSolar: https://twitter.com/HuaweiSolar

Linkedin: https://www.linkedin.com/showcase/huawei-fusionsolar

Контакти

Аліна Севастюк, менеджер зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА (корпоративний PR), sevastiuk.alina@huawei.com, +380 95 462-82-82

Олександра Терещук, спеціаліст зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ УКРАЇНА, tereshchuk.oleksandra@huawei.com, +380 96 340-66-22