Книга рекордів Гіннеса оголосила нового найстарішого чоловіка у світі

Книга рекордів Гіннеса назвала ім’я нового найстарішого чоловіка у світі. Ним став 111-річний англієць Джон Альфред Тіннісвуд.

Про це йдеться у повідомленні Книги рекордів Гіннеса.

Тіннісвуд народився в Ліверпулі 26 серпня 1912 року — того ж самого року, коли затонув «Титанік». Станом на 5 квітня 2024 року точний вік Джона становить 111 років 223 дні.

За словами Джона, секретом його довголіття є «чиста удача». Він сказав: «Ви живете або довго, або живете коротко, і ви не можете багато з цим зробити».

Джон не курить і рідко вживає алкоголь. Його головна порада щодо збереження здоров’я — дотримуватися поміркованості.

Чоловік пережив дві світові війни, працював в компаніях Shell й BP, одружився, став чотири рази дідусем та три рази прадідусем, пережив усі перемоги «Ліверпуля» в Кубку Англії й наразі проживає в будинку для людей похилого віку в Саутпорті.

На запитання, як змінювався світ навколо нього протягом його життя, Джон відповів: «Світ, по-своєму, завжди змінюється. Це свого роду постійний досвід. Стає трохи краще, але не дуже сильно. Усе йде правильним шляхом».

«Завжди робіть усе можливе, незалежно від того, навчаєтеся чогось чи навчаєте когось. Віддавайте усе, що маєте. Інакше воно того не варте», — порадив він молодим поколінням.

Спочатку очікувалося, що після смерті венесуельця Хуана Вісенте Переса Мора у віці 114 років, якого офіційно вважали найстарішим чоловіком у світі, новим рекордсменом стане 112-річний Гісабуро Сонобе з Японії, але зʼясувалось, що 31 березня він помер.