Бронювання від мобілізації отримали 1150 діячів культури та понад 700 медійників - Мінкульт

За поданням Міністерства культури станом на 9 квітня відстрочку від мобілізації отримали 1150 діячів культурної сфери та трохи більше ніж 700 працівників медіа. У відомстві запевняють, що всі ці люди критично важливі для своїх підприємств.

Про це йдеться на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

У міністерстві пояснили, що частина працівників культури потребує бронювання від мобілізації, оскільки «українська культура є важливим інструментом стійкості та опору російській агресії». Там також зауважили, що заклади культури є «критично важливими для життя та духовної стійкості».

«Можна скільки завгодно іронізувати на тему критичності закладів культури для функціонування економіки й бронювання артистів, але відстрочка від мобілізації частини персоналу (...) надає можливість сфері зберегти свою хоча б мінімальну спроможність виробляти культурний та інформаційний продукт», — розповіли у відомстві.

Зазначається, що спершу заклади культури подають список військовозобов’язаних, запропонованих до бронювання, у міністерство. Після розгляду в міністерстві матеріали направляються для погодження до Генерального штабу ЗСУ. Остаточне рішення про бронювання щодо кожної окремої людини ухвалює Мінекономіки.

Як додали у відомстві, станом на 9 квітня за їхнім поданням статус заброньованих у всій країні отримали лише 1150 працівників сфери культури та трохи більше ніж 700 медійників.