Microsoft інвестує у розвиток хмарних сервісів в Україні 500 млн доларів

Міністерство цифрової трансформації та Microsoft підписали меморандум про співпрацю, зокрема він передбачає інвестиції у 500 млн доларів для розвитку хмарних сервісів в Україні. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Програма Azure Expansion Program має допомогти впровадженню інновацій на базі хмарних технологій для державних і комерційних структур, а також уряду України.

"Microsoft має намір надати технологічну підтримку, яка допоможе продемонструвати можливості використання Azure Cloud", - йдеться у повідомленні.

Міністерство разом із Microsoft мають працювати над підвищенням кваліфікації державних співробітників у сфері цифрових навичок, а також підтримувати навчальні програми для студентів та айтішників.

Зазначається, що в рамках впровадження програми в наступні три роки планується залучити до співпраці понад 100 тисяч IT-спеціалістів.

Крім того, хмарні технології уряд хоче використовувати під час впровадження E-government, E-health, Ed-tech, Ag-tech, Fin-tech, IT, виробництва, енергетики, інфраструктури, ігрової індустрії.

Мінцифри каже, що Microsoft може офіційно запустити ігрову консоль Xbox для України. 

"В межах цього Меморандуму також розпочинаємо процес впровадження офіційної підтримки ігрової платформи Xbox для українського ринку. Адже українські геймери досі не мають офіційної підтримки сервісів Xbox, не можуть повноцінно користуватися платформою та змушені реєструвати свої акаунти деінде, що є неприпустимим", - підкреслили у відомстві.