Microsoft повідомила про нову атаку російських хакерів

Корпорація Microsoft повідомила про нову атаку російського угруповання хакерів Nobelium, яких також звинувачує в масштабному зломі програмного забезпечення SolarWinds в 2020 році.

Про це в п'ятницю, 25 червня, повідомив Центр реагування на загрози Microsoft.

Нові атаки були спрямовані проти користувачів з 36 країн, зокрема США (45%), Великобританії (10%), Канади і Німеччини.

За даними Microsoft, метою хакерів стали ІТ-компанії, урядові установи, неурядові організації, аналітичні центри та фінансові сервіси.

При цьому більшість цілей не були скомпрометовані, на сьогоднішній день компанії відомо лише про трьох зламаних об'єктах.

«Ця кібератака була переважно невдалою, і більшість цілей хакерів не зазнали ушкоджень. На сьогодні нам відомо лише про три об’єкти, які хакерам вдалося зламати», - кажуть в Microsoft.

Там додали, що вже зв’язалися з усіма потенційними і реальними жертвами кібератаки.

Крім того, компанія також виявила шкідливе програмне забезпечення, яке було встановлено на пристрої, що належить службі підтримки клієнтів Microsoft. У компанії запевняють, що якщо витік даних і стався, то був мінімальним, тому що швидко відреагували, закривши доступ.

Нагадаємо, попередню активність хакерів Nobelium компанія зафіксувала в кінці травня, коли угруповання скоїло атаки на 150 держвідомств, інститутів в США і 24 країнах.