У Facebook з'явиться власна криптовалюта

Компанія Facebook готується запустити власну криптовалюту Libra у січні 2021 року.

Про це повідомляє Reuters.

Асоціація Libra Association, яка базується у швейцарській Женеві, планує випускати однойменну криптовалюту та управляти її обігом.

Також планується випустити єдину «цифрову монету», забезпечену доларом.

У виданні зазначають, що запуск Libra в спрощеній формі є відповіддю на реакцію регуляторних органів і центральних банків, які непокоїлись, що нова цифрова валюта може порушити фінансову стабільність. Попри обмежений обсяг нової валюти, критики скаржаться, що перехід на неї може принести користувачам, які бажають конвертувати валюти, додаткові витрати.

Сама Libra Association, в якій Facebook є одним з 27 членів, прагне домогтися дозволу від швейцарського регулятора FINMA для випуску одного стейблкоіна, що підтримується доларом за курсом 1 до 1, а також токена.

У Libra Association та FINMA відмовилися коментувати новину.

Як відомо, стейблкоін - це різновид криптовалюти, для якої вдалося досягти стабільної ринкової ціни, слабко залежної від загальної волатильності криптовалютних ринків.

Токен - компактний пристрій, призначений для забезпечення інформаційної безпеки користувача, також використовується для ідентифікації його власника, безпечного віддаленого доступу до інформаційних ресурсів і т.д.