У NASA показали скафандр, у якому астронавти повернуться на Місяць

Американське космічне агентство NASA презентувало прототип скафандра, в якому астронавти вперше за понад 50 років повернуться на Місяць у межах місії Artemis III (Артеміда).

Про це повідомляється на сайтах NASA та компанії Axiom Space.

Скафандр, розроблений американською компанією Axiom Space, презентували в Космічному центрі Г’юстона. 

У компанії стверджують, що серед переваг нового скафандра — підвищена гнучкість, кращий захист та розширений інструментарій для виконання дослідницьких робіт.

Під час розробки дизайну компанія співпрацювала з художницею Естер Маркіз. Вона відома тим, що працювала над створенням костюмів для науково-фантастичного серіалу «Заради всього людства», у якому також розповідається про висадження людини на Місяць.

Як пояснили в компанії, оскільки скафандр, який носять на Місяці, має бути білим, щоби відбивати тепло та захищати астронавтів від екстремально високих температур, наразі захисний чорний шар використовують лише для показу дизайну.

У NASA додали, що скафандр підійде принаймні 90% населення США — як чоловікам, так і жінкам.

«Скафандри нового покоління Axiom не тільки дозволять першій жінці ступити на Місяць, але й відкриють можливості для більшої кількості людей досліджувати та проводити наукові дослідження на Місяці, ніж будь-коли раніше», — заявив адміністратор NASA Білл Нельсон.

Повний комплект тренувальних скафандрів нового покоління доставлять у NASA до кінця літа 2023 року.