Помер видатний радянський актор Андрій Мягков

На 83-му році життя помер радянський та російський актор Андрій Мягков, легендарна зірка фільмів «Іронія долі» і «Службовий роман».

Про це повідомили у пресслужбі Московського художнього театру імені А.П.Чехова 18 лютого.

За попередніми даними, актор помер від гострої серцевої недостатності. Знайшли його вдома, в Москві, вже непритомним.

Дата і місце похорону поки невідомі.

Мягков народився в Ленінграді 8 липня 1938 року. У 1960-х закінчив Школу-студію МХАТ і почав грати в театрі «Современник». У кіно почав дебютувати з 1965 року, виконавши головну роль у комедійному фільмі Елема Клімова «Пригоди зубного лікаря».

Андрій Мягков найбільш відомий за головними ролями в картинах режисера Ельдара Рязанова «Службовий роман» і «Іронія долі, або З легким паром!». Також він знявся в його стрічках «Жорстокий романс» і «Гараж».

Крім цього, Мягков зіграв в таких радянських фільмах, як «Жорстокий романс», «Надія», «Срібні труби», «Дні Турбіних», «На Дерибасівській гарна погода, або На Брайтон-Біч знову йдуть дощі», «Післямова».

У 1986 році актор отримав звання народного артиста РРФСР. У травні 2019 роки йому присвоїли орден «За заслуги перед Вітчизною» III ступеня.

У 2014 році Мягков не підтримав захоплення Росією Криму, як це зробили сотні його співвітчизників-колег по акторському цеху.

У 2015 році Міністерство культури включило Мягкова в так званий «білий список» діячів культури - тих, хто підтримав Україну в боротьбі з державою-агресором.