Російський репер Моргенштерн позивається до СБУ через заборону на в’їзд до України

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов від репера Алішера Валєєва (Моргенштерна) до Служби безпеки України. Росіянин оскаржує включення до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці, через що він не може в’їхати в Україну.

Про це повідомила пресслужба ОАСК.

Моргенштерн просить суд визнати протиправним звернення СБУ до Міністерства культури та інформаційної політики щодо його включення до переліку заборонених артистів, а також наказ МКІП, яким росіянин потрапив до переліку.

Також репер просить Окружний адмінсуд витребувати в СБУ постанову про заборону йому в’їзду в Україну. Суд уточнює, що поки не вирішив, чи відкривати адміністративне провадження за позовом Моргенштерна.

Нагадаємо, 28 квітня за поданням Служби безпеки російський реп-виконавець та музикант Валєєв Алішер (Моргенштерн) включений до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Зазначимо, що в 21 квітня Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт №5410, який може позбавити адмінсуди (такі, як ОАСК) повноважень скасовувати заборони на в'їзд в Україну іноземців.