Розгромна поразка: збірна України програла Франції сім м'ячів

Збірна України з футболу програла збірній Франції з рахунком 7:1 в поєдинку в Лізі націй УЄФА. Це найбільша поразка української збірної за всю історію існування національної команди.

Про це пише Громадське.

Раніше українці не пропускали в свої ворота за гру більше ніж чотири м'ячі.

Так, гра відбулася за відсутності глядачів на стадіоні «Стад де Франс» у передмісті Парижа Сен-Дені. Цей матч мав відбутися ще 27 березня, але через пандемію COVID-19 його пернесли.

Авторами голів стали: Едуарду Камавінга, який відзначився на 12-й хвилині, двічі — Олів'є Жиру (24, 34), Віталій Миколенко (43 — автогол), Корентен Толіссо (65), Кіліан Мбаппе (82) та Антуан Грізманн (89) — у французів; Віктор Циганков (53) — у складі українців.

Зазначається, що перед матчем з Францією збірна залишилася без 14 гравців, які були викликані. Низка ключових гравців отримала травми. Також в останній момент два гравці донецького «Шахтаря» П’ятов (воротар) і Степаненко отримали позитивні тести на коронавірус. Наступне тестування, вже у Франції, показало, що заразилися ще двоє воротарів — Лунін і Паньків.

Через це до заявки на гру внесли 45-річного ексголкіпера київського «Динамо» і збірної країни Олександра Шовковського, який нині є тренером воротарів у національній команді.

Наступні матчі в Лізі націй УЄФА українська збірна зіграє 10 жовтня з Німеччиною, а 13 жовтня - з Іспанією.