Україна вперше в історії виборола бронзову медаль на чемпіонаті світу з футзалу

Збірна України з футзалу розгромила Францію на матчі за третє місце на чемпіонаті світу. Вперше в історії українці стали бронзовими призерами.   

Про це повідомило «Суспільне.Спорт».

На десятій хвилині матчу Україна відкрила рахунок.

Окрім того, у першому таймі гравець збірної Ростислав Семенченко зазнав ушкодження: француз ліктем вдарив його в горло, однак супротивнику так і не показали червону картку. Перший тайм так і закінчився з мінімальною перевагою України.

На початку другого тайму Україна забила знову, але згодом швидко пропустила. Після низки зустрічних атак українці швидко забили ще двічі, після чого французька команда випустила шостого польового гравця замість воротаря. Так Франція пропустила ще два м’ячі.

У підсумку гра завершилася рахунком 7:1 на користь України, що принесло збірній бронзу. Також Україна здобула першу медаль на рівні чемпіонатів світу в командних видах спорту за часи незалежності. 

Це вдруге Україна боролася за третє місце на чемпіонаті світу з футзалу. Ще на дебютному ЧС-1996 збірна дісталася гри за бронзу, а втім, зазнала поразки від росії з рахунком 2:3. 

Це десятий чемпіонат світу з футзалу, який організовують раз на чотири роки між чоловічими національними командами асоціацій-членів ФІФА.

Зараз турнір проходить в Узбекистані.