Україна зіграла внічию з Бельгією та вилетіла з турніру Євро-2024 з футболу

Збірна України зіграла в нічию з Бельгією у третьому матчі групового етапу Євро-2024 з футболу.

Про це повідомила Українська асоціація футболу.

Матч відбувся на MHP-Арені у Штутгарті.

Перед стартом поєдинку стало відомо, що Україна сьогодні зіграє без двох своїх ключових гравців — Михайла Мудрика та Віктора Циганкова. Обидва зазнали ушкоджень у попередніх матчах.

З перших хвилин Бельгія взяла м’яч під свій контроль. А втім, українська збірна мало що давала створити супернику. На 14-й хвилині бельгійці подали два кутових — обидва закінчилися нічим.

На 21-й хвилині виникла гарна контратака в українців: отримавши пас, нападник Артем Довбик вирішив пробити із-за меж штрафного майданчика, однак не влучив у площину воріт.

Ще один момент виник на 28-й хвилині: Довбик отримав чудову передачу та міг пробивати сам, але віддав на Георгія Судакова, який завдав удару набагато вище від воріт.

Команди ще обмінялися кількома ударами, та зрештою завершили перший тайм з нічийним рахунком.

Другий тайм стартував не менш активно. Бельгія знову почала атакувати, проте без особливого успіху. На 58-й хвилині відбулася перша заміна у складі «синьо-жовтих» — Олександр Зінченко замінив Віталія Миколенка, який пропустив перші два матчі на Євро через травму.

Далі Сергій Ребров провів потрійну заміну — вийшли Руслан Маліновський, Тарас Степаненко та Владислав Ванат.

Один з найнебезпечніших моментів виник після 70-ї хвилини — Яннік Карраско пробив з-поза меж штрафного, але український голкіпер Анатолій Трубін виконав чудовий сейв. Після цього виникла гарна контратака українців, під час якої Довбик зміг пробити з близької відстані по воротах, але воротар Бельгії врятував свою команду.

Зрештою, матч закінчився з рахунком 0:0.

Це означає, що збірна Україна покидає Євро-2024, посівши останнє місце у групі, оскільки паралельний матч у групі — між Румунією та Словаччиною — також зіграли внічию, з рахунком 1:1. Вийти у плей-оф допомогла б перемога Румунії.